Single post

Brug whiteboards som en vigtig del i virksomhedens arbejde

Glastavle til kontoret eller hjemmet (foto: kontorting.dk)

I mange virksomheder er tavler ikke et sjældent syn. Og det er der faktisk en god grund til. Det er et godt kommunikationsmiddel, og hvis de bruges rigtigt, kan det også være med til at øge effektiviteten i jeres virksomhed. Det kan blandt andet gøres med Lean. Hvis du ikke ved hvad det er, og hvad det kan gøre for jeres virksomhed, så læs med her.

 

Lean – hvad er det?

 

Lean er et arbejdsredskab – eller en måde at arbejde på – der kan være med til at skabe øget effektivitet i jeres virksomhed. Primært gøres det ved at sørge for at få så meget ud af så få ressourcer som overhovedet muligt, mens man stadig har en står målbarhed på længere sigt. I processen er en tavle et vigtigt og godt redskab. Det gælder både for ledelsen, men også for dem, der er en del af produktionen på daglig basis. De kaldes også et visuelt styringsredskab, fordi du har mulighed for at få det store overblik.

 

For at lykkes med Lean, og få en høj effektivitet på arbejdspladsen, kan det være alt afgørende, at i får lavet nogle systemer, som alle i virksomheden – ledelse og ansatte – har godt af. Tavlerne giver et stort overblik, så du kan se status, samt forløb, på de forskellige produktioner, i har gang i. Det er derfor også med til at fjerne de mange bunker eller post-its på skrivebordet, der hurtigt bliver uoverskueligt. Bliver alt samlet på en tavle, er det en stor hjælp i at kunne samle puslespillet.

 

Whiteboards til opfølgning

 

En af de vigtige ting i en Lean proces er opfølgningen, der følger efter. Det er nemlig vigtigt at i kan måle og se udbyttet af jeres indsats. Her er en tavle også et vigtigt redskab, da man tydeligt kan se hvilke mål, der blev opstillet fra start, og hvorvidt de er blevet nået. Det er også vigtigt at det ikke kun er ledelse og mellemledelse, der har adgang, men også medarbejderne. De er nemlig essentielle for at kunne få virksomheden til at køre.

 

Et godt valg i den forbindelse er et whiteboard. De er neutrale, nemme at skrive på og gøre rent igen, når i påbegynder en ny Lean proces.

 

Se hvor du køber whiteborads her

 

Klik videre herind:

Spandeposer – den bedste skraldeløsning

Få orden på papiret og dine breve med brevbakker

LEAVE A COMMENT

theme by teslathemes