Single post

Lyset på en lysestage er udtryk for det mest fundamentale

Symbolik eller ej. Lysestager spreder også hygge i dit hjem (foto cahetu.com)

Symbolik eller ej. Lysestager spreder også hygge i dit hjem (foto cahetu.com)

Gå efter lyset, siger man. Det er som om, at lyset bliver tillagt en helt særlig betydning for os mennesker. Det med god grund. For lyset er det mest livsgivende, som man kommer i nærheden af som menneske. Det var i tidernes morgen lyset, som gav jorden liv, og det er også lyset, som om sommeren giver alt sin frodighed og livagtighed igen. Resten af tiden er naturen næsten død. Derfor er mennesket nok også glad for lyset. For det har en helt særlig rolle i alles tilværelse og kan på sin vis samle hele folkeslag sammen om en ting. Nemlig livet og dets udspring.

Levende lys giver stemning og nærvær

Der er ikke noget bedre en levende lys. Det er nærmes tætteste, man kommer på det oprindelige og mest ægte lys. Måske er det derfor, at man benytter sig af levende lys til særligt vigtige stunder. Det kan være, at man ønsker at invitere sin udkårne ud på en særlig middag. Her spiser og hygger man altid over levende lys. Det skal i hvert fald ikke være lysstofrør. Det er nærmest det omvende: Lysstofrør minder mere om institutioner, skoler og arbejdspladser. Måske er det også derfor, at man ikke inviterer folk over til en hyggelig middag over lysstofrør. Det er på sin vis meget forståeligt.

En lysestage som fundament

Men netop på grund af det levende lys har en lysestage også en stor betydning for hyggen. En lysestage er både æstetiske og funktionel. Den har en helt særlig betydning for bolig og indretning og kan give det sidste pift til hjemmet. En afdæmpet og smuk lysestage kan give lyset de smukkeste søjler at brænde på.

Vil man derfor gerne se sit lys brænde smukt og levende, bør man uden tvivl investere i en lysestage, der lader lyset brænde på smukke fødder i hjemmets varme hygge.

Find en lysestage hos Cahetu

LEAVE A COMMENT

theme by teslathemes