Single post

Sådan får man mest muligt ud af franske altaner

Altan afskærmning (foto: minaltan.dk)

Altan afskærmning giver lidt mere fred (foto: minaltan.dk)

Som et alternativ til den klassiske altan kan man for langt færre penge benytte den eksisterende gulvplads i en lejlighed som altan med en fransk altan. Franske altaner består dybest set blot af et rækværk og en enkelt- eller dobbeltdør, der åbner indad. Udover at være billige at lave, er franske altaner en fremragende måde at give nyt liv til gamle lejligheder, da man kan opføre dem i en stil, der passer til enhver form for bygning. Dog kræver en fransk altan, at man har lidt gulvplads, da der ellers ikke er meget ved dem.

 

Brug franske altaner til at dyrke krydderurter

På franske altaner er der som sagt ikke plads til meget, men der kan dog hænge et par altankasser. På den måde kan man omdanne sin franske altan til et lille bed, hvor man kan dyrke lidt grønt til at supplere supermarkedet eller have friske blomster lige inden for rækkevidde. Man kan med fordel vælge planter, der ikke udvikler for store rodnet, så man ikke bliver tvunget til at plante dem om. Det kunne for eksempel være chiliplanter, der desuden er velegnede til altankassen, da deres størrelse afhænger af pladsen til rødderne. De kan også sagtens tåle det omskiftelige danske vejr, og man skal derfor ikke gå og bekymre sig om dem. Mange andre planter og krydderurter passer også fint til altankasser på franske altaner.

 

Pynt din franske altan op til jul eller fødselsdag

Som beboer i en lejlighed på tredje sal kan man godt blive lidt misundelig, når man kører forbi et villakvarter, hvor træer, buske og huse er udsmykket med julelys og flagstænger. Man kan dog sagtens bruge franske altaner til at markere særlige anledninger, da man både kan hænge lyskæder og dannebrog fra franske altan og på den måde fejre fødselsdage og højtider.

 

Se et udvalg af franske altaner på minaltan.dk

 

Læs også:

Altaner giver frihed til lejlighedsejere

Altanvinduer der giver et stort lysindfald

LEAVE A COMMENT

theme by teslathemes